*             Angajatorii care īncadrează īn muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de 

       īnvăţămānt primesc lunar, la cerere, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent īncadrat,

       o sumă īn cuantum de 2250 lei.

Angajatorii care īncadrează īn muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rāndul  persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, suma de 2250 lei pe o perioadă de 18 luni.

Angajatorii care īncadreaza absolventi, īn conditiile mentionate anterior, sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni de la data angajarii.

Īn perioada celor 18 luni, prevazute anterior, absolventii pot urma o forma de pregatire profesionala, organizata de catre angajator, īn conditiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregatirea profesionala vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Angajatorii care, dupa indeplinirea obligatiei privind mentinerea raporturile de munca sau de serviciu cu absolventii angajati prin subventionarea locului de munca, cel putin 18 ani de la data īncheierii, primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de munca sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane si virate, conform legii. Ajutorul financiar mentionat anterior poate fi acordat pe o perioada de cel mult 2 ani de la data īndeplinirii obligatiei mai sus mentionata.

Precizam faptul ca, prin contributii sociale datorate de angajatori se īntelege, potrivit legii, contributia de asigurari sociale, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari pentru somaj. Ajutorul financiar se vireaza, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care nu īnregistreaza debite provenind din neplata contributiilor sociale, prin plata acestei sume, īn termen de 90 de zile de la data aprobarii cererii.

 

       Nu beneficiază de aceasta subvenţie:

a) angajatorii care au obligaţia, potrivit legii, de a īncadra īn muncă absolvenţi ai instituţiilor de īnvăţămānt;

b) angajatorii care īn ultimii 2 ani au fost īn raporturi de muncă cu absolvenţii instituţiilor de īnvăţămānt, cu excepţia situaţiei īn care pentru persoanele respective au fost īncheiate contracte individuale de muncă pe perioada vacanţelor, īn condiţiile Legii nr. 72/2007, cu modificările ulterioare, indiferent dacă au beneficiat sau nu de stimulent financiar;

c)angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alţi angajatori care au beneficiat de cel puţin una dintre facilităţile prevăzute anterior, precum şi la art. 85, din Legea nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,   pentru persoanele īn situaţia cărora raporturile de muncă cu angajatorul care a beneficiat de facilităţi au īncetat prin demisie sau ca urmare a acordului părţilor, conform prevederilor legale, īn ultimii 2 ani;

d) angajatorii care la data solicitării acordării măsurii de stimulare a ocupării forţei de muncă se află īn situaţia de insolvenţă, īn procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare specială, care au activităţile suspendate sau restricţii asupra acestora.

        Nu beneficiaza de aceste subventie angajatorii care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din aceste categorii

NOTA:
       

Calculul datelor la care persoana indeplineste conditiile pentru a solicita pensie anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta revine angajatorului care va avea in vedere conditiile existente la data angajarii si isi asuma raspunderea pentru datele comunicate.

Pe toate documentele angajatorul va face mentiunea “Conform cu originalul”.

Va rugam pentru o colaborare mai eficienta, la depunerea dosarului, pe adresa de inaintare, sa fie prevazuta o adresa de e-mail la care sa purtam corespondenta.

        Conform prevederilor Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, tānar cu risc de marginalizare sociala este persoana - somer cu vārsta cuprinsa īntre 16-26 de ani, care se īnregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca īn a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se īncadreaza in una dintre urmatoarele categorii:
       a) se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem;
       b) are dizabilitati;
       c) nu are familie sau a carui familie nu si poate asigura intretinerea;
       d) are copii in intretinere;
       e) a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
       f) este victima a traficului de persoane.

       La aceasta data valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

Potrivit art.95 alin (1^1) din Legea 76/2002, modificata si completata, masurile de stimulare a ocupării forţei de muncă finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru a căror acordare se prevede, potrivit dispoziţiilor legale, īncheierea de contracte sau convenţii cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, se acordă īn limita sumelor aprobate īn bugetul asigurărilor pentru şomaj cu această destinaţie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.